livrare

asigura

12312

log12345

Asigurare de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus (C.M.R.)

Asigurare de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus (CMR). Obiectul asigurarii CMR il constituie raspunderea companiilor ce efectueaza transporturi nationale sau internationale cu vehicule (care sunt mentionate expres in polita de asigurare), pentru avarierea sau distrugerea marfurilor incredintate pentru transport.

Obiectul asigurarii CMR il constituie raspunderea companiilor ce efectueaza transporturi nationale sau internationale cu vehicule (care sunt mentionate expres in polita de asigurare), pentru avarierea sau distrugerea marfurilor incredintate pentru transport.

Fac obiectul asigurarii numai raspunderile ce ii revin transportatorului in calitate de caraus pentru pagube produse marfurilor transportate cu vehicule, potrivit prevederilor de la art.17 si 23 din „Conventia privind contractul pentru transportul international de marfuri pe sosele (C.M.R.)”, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia.

Asigurarea acopera riscurile de avariere sau de pierdere a marfurilor, conform Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR), precum si cheltuielile pentru apararea impotriva pretentiilor nejustificate formulate impotriva transportatorului, limitarea sau evitarea avariilor sau pierderilor materiale, precum si salvarea marfii care a suferit avarii.

Va rugam sa cititi conditiile de asigurare aferente societatii de asigurare la care doriti incheierea politei !