Cum folosesti polita Casco (asigurare facultativa) ?

Polita Casco – asigurare in caz de accident

Dupa ce iti trece enervarea si uimirea din primul moment (“nu se poate sa mi se intample tocmai mie”) stai si te gandesti cum sa repari stricaciunile. Insa, de obicei e tare complicat, o multime de drumuri, hartii, telefoane etc.

Pentru a trece mai usor prin hatisul rezolvarii daunelor sau chiar a alegerii unei polite Casco (asigurare optionala) avem o serie de informatii pentru tine care speram sa te ajute.

Anunta compania la care ati incheiat polita de asigurare Casco in termen de:

? 1 zi – in cazul furtului
? 3 zile lucratoare – in celelalte cazuri

Suna la societatea de asigurari – cele mai multe companii au un telefon unic disponibil pentru toata tara unde poti afla si care sunt exact documentele necesare si ce trebuie sa faci.

In caz de accident, iti recomandam sa iei urmatoarele masuri:

Casco – asigurare de accident fara vatamari corporale

A avut loc un accident. Din fericire, nimeni nu a patit nimic, insa masina este lovita. In acest caz, cel mai important lucru este sa te deplasezi intr-un loc sigur, evitand pericolele suplimentare sau producerea altor avarii.

Daca masina poate fi deplasata, incearca sa o scoti in afara partii carosabile, degajand locul accidentului

Daca motorul nu porneste sau te confrunti cu alte probleme de natura tehnica, probleme care nu permit deplasarea autovehiculului prin mijloace proprii (scurgeri de lichide sau scurtcircuite electrice), impinge sau remorcheaza masina in afara partii carosabile

In acest caz mergi la Politie in termen de 24 de ore pentru a anunta producerea accidentului sau daca se indeplinesc conditiile completeaza formularul de constatare amiabila de accident.

Casco – asigurare de accident cu vatamari corporale

In urma accidentului produs exista, din nefericire, persoane vatamate. Incearca sa-ti pastrezi calmul si actioneaza responsabil. Ce trebuie sa faci:

? Suna la 112 pentru a chema Salvarea si Politia sau anunta accidentul prin intermediul altor persoane
? Nu modifica pozitia masinii, nu sterge urmele accidentului
? Acorda primul ajutor
? Nu parasi locul accidentului fara incuviintarea politiei !

Asigurare Casco in cazul furtul autovehiculului

Daca masina lipseste din locul unde a fost parcata, asigura-te mai intai ca aceasta nu a fost ridicata pentru parcare nepermisa de catre autoritati. Daca nu este cazul, suna la 112 si anunta furtul la Politie – Biroul Furturi de Autovehicule.

Trebuie sa retii data, ora si locul in care ai constatat furtul autovehiculului.

Ce sa faci in cazul in care masina nu mai poate fi deplasata ?

Daca masina ta nu mai poate fi pornita sau deplasata din cauza unor defectiuni tehnice sau a avariilor, trebuie sa apelezi la serviciile de asistenta rutiera. Cele mai multe companii de asigurari Casco au disponibil acest serviciu. Este recomandat sa ai in permanenta la tine numarul de telefon al serviciului de asistenta agreat de compania unde ai incheiata asigurarea Casco. Asa esti sigur ca va fi mai usor procesul ulterior de solutionare a daunei, din punct de vedere bani si acte.