Cum se aleg optiunile unei asigurari

Ca si in cazul asigurarii auto obligatorii, in contractul de asigurare Casco trebuie aleasa perioada de valabilitate a asigurarii. In plus, puteti alege riscurile asigurate, limita geografica de acoperire a politei si modalitatea de plata (integral sau in rate).

Polita Casco – alegerea perioadei asigurate

Perioada asigurata este, de obicei, de 1 an calendaristic (365 zile) de la data cand doriti sa inceapa acoperirea riscurilor prin polita de asigurare Casco.

Puteti opta si pentru o perioada inferioara unui an calendaristic, de regula luni intregi, dar nu mai putin de 1 luna.

De retinut: acoperirea riscurilor (valabilitatea asigurarii Casco) incepe la ora 24 a zilei in care se efectueaza plata.

Alegerea riscurilor asigurate de polita Casco

In cadrul contractului de asigurare Casco se poate opta pentru:

? asigurarea de avarii;
? asigurarea de avarii si furt.

Intrucat acopera mai multe riscuri, asigurarea auto de avarii si furt este mai scumpa cu 20-25% decat cea de avarii.

Renuntarea la unele din riscurile acoperite prin asigurarea de avarii (de exemplu avarii datorate fenomenelor naturale) se poate negocia, ceea ce poate avea ca rezultat reducerea primei de asigurare Casco.

De asemenea se poate obtine o reducere a primei de asigurare Casco auto daca autoturismul este prevazut cu sistem antifurt, se parcheaza intr-un garaj inchis sau o parcare pazita, etc.

Alegerea limitei geografice de acoperire a politei Casco

De regula autoturismul se asigura pentru evenimentele care ar putea aparea pe tot teritoriul Romaniei. Daca insa circulati frecvent in strainatate asigurarea Casco se poate extinde, pentru o prima suplimentara, si in afara teritoriului Romaniei.

Asigurarea auto extinsa si in afara Romaniei se poate incheia numai pentru perioada cat va deplasati in strainatate, dar nu mai putin de 1 luna. In acest caz aveti nevoie, desigur, si de asigurarea de Carte Verde.

ATENTIE! In general, societatile de asigurari nu ofera asigurari de furt al autovehiculelor pentru perioada cat va deplasati in strainatate.

Asigurarea de furt in strainatate se incheie obligatoriu pentru autoturismele cumparate in rate sau leasing.

Alegerea modalitatii de plata a primei de asigurare Casco

Plata primei de asigurare se poate efectua in 2 moduri:

? integral si anticipat (inaintea intrarii in vigoare a politei);
? in rate (2 pana la 12 rate).

De obicei, la plata integrala a primei de asigurare, se ofera reduceri de pana la 10%.

Prima de asigurare auto se poate achita cu numerar sau prin ordin de plata bancar ori mandat postal, in contul societatii de asigurare.