Oferte preturi casco online

Prezentul articol isi propune sa ofere informatii complete privind beneficiile si tarifele asigurarilor facultative auto(CASCO), oferite de toate companiile de asigurare autorizate in acest sens de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Asigurarea auto CASCO este o polita facultativa  prin care posesorii de autovehicule se pot proteja impotriva consecintelor financiare ce decurg din producerea unor evenimente asigurate, cum ar fi avariile precum vandalismul, furtul, incendiul, daune rezultate in urma catastrofelor naturale, etc.

In cuprinsul contractului politei de asigurare auto CASCO, cele mai importante elemente sunt: obiectul asigurarii (autovehiculul), riscul asigurat (furtul, incendiul, daune rezultate in urma catastrofelor naturale), cazul asigurat, suma asigurata, prima de asigurare, precum si existenta fransizei.

Preturi casco mai ieftine fara franciza

Companiile de asigurari practica un sistem de fransiza pentru politele CASCO. Aceasta reprezinta partea din despagubire suportata de asigurat  in cazul unui eveniment asigurat neprevazut. Exista posibilitatea ca pentru un detinator  de autovehicul, oferta CASCO sa nu contina varianta fara fransiza. Acest lucru depinzand numai de sistemul de evaluare a datelor clientului impus de asigurator.

Tarifele diferite in functie de riscurile alese

Ni s-a parut important sa detaliem elementele de risc asigurat, ca fiind cele mai importante elemente pe care le acopera o asigurare CASCO incheiata de catre  asiguratori precum si tarifele practicate de acestia.

Asiguratorii ofera despagubiri pentru daunele provocate de:

AVARII ACCIDENTALE: caderea unor corpuri pe autovehicul, ciocniri, derapari/rasturnari, zgariei;
? FURT, ca fiind:
• furtul intregului autovehicul,inclusiv avariile constatate asupra autovehiculului gasit;
• furtul prin efractie;
• avariile produse in urma furtului autovehiculului;
? FENOMENE CATASTROFICE: incendiu, trasnet, explozie, avalansa, alunecari de teren, cutremur, inundatii, greutatea stratului de zapada;
? ACTE VANDALICE;
? PIERDEREA CHEILOR;
? CIRCULATIA IN AFARA DRUMURILOR PUBLICE;

ASPIRATIA APEI IN MOTOR;

Preturile asigurarii casco sunt diferite la fiecare asigurator

Exista diferente majore de la o companie de asigurari la alta in privinta riscurilor asigurate si neasigurate, precum si tarifele percepute, desi produsele de asigurare oferite de companiile de asigurari au, acelasi nume – CASCO.

De aceea, site-ul www.asigura.eu, cauta cele mai bune tarife  CASCO de la toate societatile de asigurari. Te ajuta sa compari gratuit, pe baza unui calculator de tarife CASCO, sa cumperi un CASCO ieftin si te sfatuieste  in privinta utilizarii politei de asigurare auto facultativa.

Exemplu de calcul preturi casco

In acest sens, vom prezenta un exemplu de calcul CASCO la patru asiguratori: Allianz, Astra, Generali, Groupama.

S-a  efectuat un calcul pentru un autoturism Dacia Logan inmatriculat in Bucuresti, fabricat in anul 2005, avand o capacitate cilindica de 1598 de cmc, o putere de 64 de kw, si o masa maxima autorizata de 1540 kg. Proprietarul autoturismului fiind o persoana fizica, necasatorita, in varsta de 36 de ani, avand o vechime in condus de peste 5 ani, doreste sa se asigure  impotriva: actelor vandalice; aspiratiei apei in motor; pierderea cheilor; circulatiei in afara drumurilor publice;

In urma calculelor efectuate s-au obtinut urmatoarele preturi CASCO:

? Asiguratorul Allianz Tiriac, ofera pentru o suma asigurata de 15.260 RON, un tarif CASCO  anual  in valoare de 1.256 RON, o fransiza 0, pentru plata integrala.
? Riscurile asigurate fiind: actiuni mecanice(coliziuni, ciocniri, loviri, rasturnari, zgariei), fenomene catastrofice, incendiu, explozie, furt,vandalism, patrunderea vehicolului in zone inundate. Allianz Tiriac ofera in plus clientilor in schimbul aceluiasi tarif CASCO si servicii de asistenta rutiera, precum si unele clauze speciale: despagubeste decesul din boala(pentru asigurat), si bunurile personale din vehicul(in limita a 600 RON/an/eveniment).
? Asiguratorul Astra, propune pentru o suma asigurata de 13.192 RON, un pret CASCO  anual  in valoare de 1.053,72 RON, o fransiza 0, pentru plata integrala.
? Riscurile asigurate fiind: furt, avarii accidentale, fenomene catastrofice, incendiu, explozie,vandalism, aspiratia apei in motor, pierderea cheilor,circulatie in afara drumurilor publice.
? Astra ofera gratuit clientilor, servicii de asistenta rutiera.

? Asiguratorul Generali, propune ca oferta de aigurare CASCO pentru o suma asigurata de 13.192 RON, un tarif anual 1.233 RON, calculat pentru o fransiza fixa de 100 EUR/eveniment.
? Riscurile asigurate fiind: incendiu, furt, avarii accidentale, fenomene catastrofice, evenimente socio-politice, explozie , pierderea cheilor.
? Generali ofera gratuit serviciul de asistenta rutiera.

? Asiguratorul Groupama, ofera pentru o suma asigurata de 14.429 RON, un tarif CASCO  anual  in valoare de 2.085,79 RON, o fransiza 0, pentru plata integrala.
? Riscurile asigurate fiind: actiuni mecanice (coliziuni, ciocniri, loviri, rasturnari, zgariei), fenomene catastrofice, incendiu, explozie, furt,vandalism, patrunderea vehicolului in zone inundate.

In concluzie, oferta de tarife CASCO este variata in functie de sistemul de evaluare a datelor clientului impus de catre fiecare asigurator.