CASCO asigurari facultative

Ai avut o dauna si nu ti-a platit compania de asigurari desi ai adus toate actele? Atunci verifica daca ai cumva fransiza in contractual de asigurare Casco.

Ai auzit de multe ori de la prieteni sau cunostiinte ca societatile de asigurari nu le-au dat banii pe daune/ avarii, chiar daca au dus toate documentele necesare. Chiar daca ti se pare nedrept, de multe ori compania de asigurari a procedat corect si conform contractelor de asigurari Casco.

De ce? Aici intervine fransiza. Daca ai avut o dauna a carei valoare este mai mica decat fransiza, atunci compania de asigurari nu iti mai da inapoi nici un ban. Sa luam un exemplu: la tine in contract spune ca ai o fransiza de 250 EUR si ti s-a furat oglinda care costa 200 EUR, atunci nu mai primesti nimic.

In cadrul unei asigurari Casco, principiul fransizei este sa fi co-platitor in cazul producerii unei daune/ avarii sa platesti si tu o parte din dauna. Din acest motiv, cand ai o dauna, verificati atent contractele de asigurari Casco daca nu cumva o sa suportati o parte din cheltuieli.